5G I Regeringen

Regeringstjänstemän och politiska beslutsfattare fokuserar på hur 5G mobilt bredband kan förbättra deras verksamhet. På 5G-språk, dessa kallas use case-kategorier eller funktioner. 5G-aktiverade användningsfall faller i tre allmänna kategorier, som definieras av den tredje Generation Partnership Project (3GPP), a partnerskap mellan organisationer som utvecklas globalt telekommunikationsstandarder.

Förbättrat mobilt bredband (eMBB)

Tillåter massiva förbättringar i anslutningen hastigheter, stödjande hastigheter 10 till 20 gånger snabbare än dagens 4G mobilt bredband.

Ultratillförlitlig låg latens kommunikation (uRLLC)

Ger hög tillförlitlighet och låg latens, vilket minskar tiden behövs för att skicka en signal och få svar på 10 millisekunder eller mindre

Massiv kommunikation av maskintyp (mMTC)

Aktiverar en “ansluten allt” -framtid genom att stödja enhetens densiteter på 1 miljon per kvadratkilometer, mot 4Gs maximala 100.000.

Beroende på utvecklingen av 5G-teknik och kapaciteter, utmaningar för adoption och ekonomier för skala kommer vissa use case-kategorier att distribueras tidigare än andra. Till exempel eMBB kan vara den första kategorin som används, särskilt i täta stadsområden, eftersom transportföretag fokuserar på intäkter med en tidig lansering och tillverkare av enheter fokusera på 5G-aktiverade smartphones. Men dessa använder fallkategorier kompletterar varandra och alla kommer att göra det krävs för att uppnå alla fördelar med 5G mobilt bredband.

5G mobilt bredband: information i realtid för fältarbetare

eMBB klarar 10 gånger mer trafik än tidigare generationer, en enorm förbättring för streaming av videor och annat visuellt innehåll på Mobil enheter. Det kan till exempel också strömma högupplösta videofilmer, upprätthålla en anslutning, och möjliggör överföring från fordon som kör som snabbt som 300 miles per timme. För regeringen kommer sannolikt effekten av eMBB att vara kände mig mest i fältet. Konvergensen av AI, moln / MEC-datorer och 5G mobilt bredband kan tillåta regeringen att föreställa sig hur fältarbetare utföra sina jobb.

Föreställ dig till exempel strömma en HD-video, ladda ner en stor fil från en fjärrserver och använder en navigationsapp på en mobil enhet samtidigt, i ett fordon i rörelse. Vi kan till och med utöka detta exempel till militär personal med hjälp av en navigering app på en mobil enhet, åtkomst till data i realtid från fältsensorer när du kör ett fordon. Det är helt enkelt omöjligt idag, men 5G mobilt bredband kan göra det hända. Och överväga dess effekter på digital verklighet (AR, VR, och MR). Detta innehåll kräver kontinuerlig tröm av uppslukande högupplöst video, ljud, och till och med taktil feedback för att överföras till båda stationära och mobila konsumenter