5G mobilt bredbandsteknik inom sjukvården

På en sjukhusavdelning i Wuhan, Kina – vid toppen av COVID-19-pandemin i staden som var epicentret för det globala utbrottet – gled 12 robotar över golvet. Deras primära uppgift: ta patientens temperatur, leverera måltider och desinficera anläggningarna. Mer än ett framsteg inom automatisering och vårdpersonal fick avstånd från smitten och en säkrare avdelning att arbeta i.

Telekommunikationsgenombrottet som fick det att hända är den nya 5G mobila bredbandsnättekniken, nästa generation av mobilnät. Utan hastigheten på 5G mobilt bredband hade det inte varit möjligt att hantera en robotflotta för att göra sådana komplexa uppgifter

Men kanske det som är viktigare är möjligheterna till innovation som 5G kan åstadkomma inom vårdsektorn. 5G mobilt bredband kan omvandla och förbättra alla komponenter i ett hälsovårdssystem. Det är särskilt attraktivt i tider som dessa, en mycket smittsam sjukdom sprider sig som en löpeld. 5G mobilt bredband kan vara värdefullt inom områden som fjärrkirurgi, överföring av stora medicinska filer, spårning av patienters rörelser inuti anläggningar, användning av bärbara enheter för patientövervakning i realtid etc.

5G mobilt bredbandsteknik i vårddom

5G mobilt bredband lovar att tillhandahålla väsentliga anslutningsnivåer för att möjliggöra ett nytt hälsoekosystem, ett som kan tillgodose patientens och leverantörens behov exakt, effektivt, bekvämt, kostnadseffektivt och i stor skala. Men för att förverkliga 5G-nätverkens fulla potential i vårdinställningar är nätverkssäkerhet och datasekretess avgörande. 5G mobilt bredband kommer att skapa snabba och låga latensanslutningar över hela världen.