Billigaste bredband priserna. Billigt bredband och snabb fiber och ADSL

ownit-ski-awards
10 – 1.000 Mbit/s – Just nu från 99kr/mån!

 • Tillgång till Sveriges snabbaste kundservice alla dagar på året
 • 10 e-postkonton & 1 GB webmail samt spamfilter.
 • Egen hemsida med 100 MB utrymme.
 • Framtidssäkrat, äkta fiberbredband.
 • Fast IP-adress tilldelads i vårt stängda nät via DHCP.
 • En leverantör bland toppen i Netflix och Steams egna mätningar

Billigaste bredbandet för ditt hem
(Fiber & ADSL)

Billigt bredband behöver inte innebära lägre kvalitet. Syftet med den här sidan är att hjälpa dig att få mer bredbandet för dina pengar genom att välja ett företag som hjälper dig att få ut det mesta av din anslutning och valuta för pengarna! Billiga bredband bör innebära att du får ett överkomligt högkvalitativt bredbandet, med en hastighet och ett pris som passar dig.

Vad ska jag överväga när jag jämför billigt bredband mobilt eller för hemma?

En sak som är bra att komma ihåg när man jämför bredband abonnemang och prissättning är att överväga hur mycket du surfar och vad du faktiskt använder det mest!

Om du mest använder det för att betala räkningar, läs nyheterna och eller handla online, kan du dra nytta av att välja ett billigare bredband via fiber med lägre hastighet som bara går bra för dig. Om du surfar lite mer och vill kunna spela spel såväl som strömma musik och filmer, måste du välja en högre surfhastighet.

Om du använder det för att köra mycket tunga filer och att göra flera saker samtidigt, bör du gå till en riktigt snabb anslutning, till exempel om du är en familj som delar det i ditt hushåll, väljer du en riktigt snabb anslutning!

Oavsett vad du behöver, bör det vara lätt för dig att hitta den tjänst som passar dig bäst! Det finns billiga sveriges internetabonnemang abonnemang för alla behov!

När det gäller billiga fasta bredband visas flera företag i tankarna. Du har nog sett reklam på TV för både Ownit, Telenor och Boxer. Precis som det finns flera andra operatörer som erbjuder fast bredband, finns det ett brett utbud av fasta bredbandserbjudanden, dock långt ifrån samma antal som bredband mobilt (mobilabonnemang). Det finns ett par intressanta operatörer som erbjuder fast bredband abonnemang till rimliga priser. Nedan kan du läsa om ett par av dessa operatörer, liksom om för och nackdelar med att använda fast bredbandet.

Fast bredband

Vad är en fast bredbandsanslutning? Fast bredband är en anslutning som vanligtvis använder ditt telefoni jack eller en fiberkabel för att ladda upp och ladda ner datatrafik. Du behöver ett modem eller en router för att använda en kabelansluten bredbandsanslutning. Många hem idag har tillgång till fiber, som är fördraget i lägenheter eller nybyggda hus. Fiber tillåter dem som bor där för att enkelt surfa på riktigt höga hastigheter.

Fördelar med att ha ett fast bredband för dig som kund:

 • Den är pålitlig och stabilare än ett mobilt bredband (mobilabonnemang).
 • Du surfar vid högre hastigheter, speciellt om du har en fiberanslutning.
 • Du kan vanligtvis använda stora mängder data varje månad genom ditt fasta bredband i Sverige.
 • Ett fast bredband är som namnet antyder på ett ställe. Det är ofta kopplat till ditt hus, fritidshus eller lägenhet.
 • Med bredband mobilt kan du bläddra var du än är, så länge som det finns täckning.
 • Med ett fast bredband via fiber måste du ha samma mobilitet som med mobilt bredband (mobilabonnemang), men som du kan läsa ovan finns det flera fördelar med att ha ett fast bredband hemma.
 • Mängden trafik och hastighet är två av de största fördelarna med att ha en fast bredbandsanslutning

Tips, svar på vanliga frågor och en ordbok på billigt bredbandet

Vilken hastighet behöver jag?

En “medium användare” Som kan skicka e-postmeddelanden, göra bankverksamhet och surfa lite från tid till annan kan de hantera de “medel” alternativ som operatörerna erbjuder, de ligger vanligen mellan 2? 8 Mbit / sek. Det finns stora skillnader i hastigheter och handlar faktiskt om hur länge du kan tänka dig att vänta innan den begärda sidan kommer upp. För dem som surfar ofta eller laddar ner tunga webbsidor är det användbart att välja högre hastighetsalternativ.

Innebär lägre hastighet betyder billigaste bredbands?

Nej, många operatörer har kampanjer där en högre hastighet kan leda till ett lägre totalpris, till exempel kan ett modem inkluderas med högre anslutningshastighet, men det ingår inte i lägre takt.

Tips för att välja fast billigt bredbandet

Det bästa pris och hastigheten ges normalt om fastigheten där du bor är ansluten till ett fiber- eller storstadsområde. Ofta erbjuder flera operatörer prenumerationer på dessa nätverk. Prisskillnaderna är ofta överraskande stora. De bästa erbjudandenen erbjuds normalt om du anmäler dig till en prenumeration istället för att behålla en gammal prenumeration.

Kontrollera fixeringsperioden, de senaste åren har hastigheterna ökat och priserna har minskat för adsl bredband i Sverige. Välj därför endast längre sikt om det betyder lägre pris eller att du exempelvis får ett modem i fyndet.

Ofta ett pris säljs för bara några månader, varefter månadsavgiften kan snabbt vara flera gånger högre. Om du gör det enkelt, Använd PriceRunners jämförelse tjänst för att se den faktiska kostnaden.

Vad är bredband?

Termen bredbands uppkoppling avser en Internet uppkoppling med hög data överförings hastighet. Det finns dock ingen tydlig definition av hur hög hastigheten på anslutningen måste vara att betrakta som en bredbands anslutning till Internet. Dessutom fortsätter de teknologiska framstegen inom kommunikations teknik och de ständiga ökningarna av bandbredd att flytta marginalen uppåt.

En bredbands anslutning bör normalt ha nedladdnings hastigheter på flera megabit per sekund. Uppladdnings bandbredden är oftast betydligt långsammare. Vissa professionella och mer och mer privata applikationer kan endast användas med en bredbands uppkoppling med hög bandbredd. Dessa inkluderar program som distans arbete, VoIP telefoni, video konferenser, överföring av stora filer, strömmande video, Online-TV, hantera bilder på moln lagring och vissa online-spel.

Vad är Internet?

Som Computing avancerade, peer-to-peer (P2P) kommunikation successivt levererats och förbättrats. Sedan 1990-talet har Internet starkt påverkat och uppgraderat nätverk till globala standarder. Miljarder användare förlitar sig på flera program-och nätverks tekniker, bland annat:

(IP): Internets primära komponent och kommunikations ryggrad. Eftersom Internet består av maskinvaru-och program varu lager används IP-kommunikationsstandarden för att adressera scheman och identifiera unika anslutna enheter. Viktiga IP-versioner som används för kommunikation är bland annat IP version 4 (IPv4) och IP version 6 (IPv6).

Kommunikation: Det är den mest kostnads effektiva kommunikations metod i världen, där följande tjänster är omedelbart tillgängliga:

 • Email
 • Webb-aktiverade audio/video konferens tjänster
 • Online-filmer och spel
 • Data överföring/fildelning, ofta via FTP (File Transfer Protocol)
 • Snabbmeddelanden
 • Forum
 • Sociala nätverk
 • Handla online
 • Finansiella tjänster

Det har sitt ursprung i den amerikanska regeringen, som började bygga ett dator nätverk på 1960-talet som kallas ARPANET. I 1985, US National Science Foundation (NSF) beställde utvecklingen av ett universitet nätverk ryggrad kallas NSFNET. Systemet ersattes av nya nät som drevs av kommersiella leverantörer i 1995. Det fördes till allmänheten i större skala vid ungefär denna tid.

Vad är ADSL?

Asymmetrisk digital abonnent linje (ADSL) är ett typ av DSL-bredbandig kommunikationsteknik som används för att ansluta till Internet. ADSL kan mer data skickas över befintliga koppar telefoni linjer (POTS), jämfört med traditionella modemlinjer. A special filter, called microfilter, is installed on a subscriber’s telephone line so that both ADSL and regular voice (phone) services are used at the same time.

ADSL kräver ett speciellt ADSL-modem och kunder i ett abonnemang måste vara nära geografiska platser till leverantörens centrala kontor för att få ADSL-tjänst. Typiskt detta avstånd ligger inom en radie av 2 till 2,5 miles. ADSL stöder datahastigheter på från 1,5 till 9 Mbit / s när du tar emot data (kallas nedströms hastighet) och från 16 till 640 kbit / s när du skickar data (kallas uppströms hastighet).

Kan alla få bredband?

Det finns ingen laglig rätt för alla att kunna få tillgång till bredband. På flera ställen i landet är bredband inte tillgängligt, alternativet kommer att vara att utforska alternativ som bredband via satellit- eller mobilnät.

Vad är LAN?

LAN är en bredbandsanslutning som är begränsad till en byggnad eller en grupp byggnader. Via LAN erbjuder ofta höga överföringshastigheter, ofta samma i båda riktningarna, dvs. När information ska hämtas och överföras.

Lexikon för billigt bredband

 • ADSL
  (Asymmetrisk Digital Subscriber Loop) ADSL är en bredbandsteknik som använder samma nätverk som det traditionella fasta telefoni nätet. Med den här tekniken kan du både prata i telefoni och använda din dator för att surfa samtidigt eftersom olika frekvenser används. Vid ADSL är “Hastigheten” annorlunda beroende på om du ska ladda ner eller ge information. Hastigheten är normalt högre när informationen ska hämtas / laddas ner än när information ska skickas.
 • GB
  1GB är lika med 1000 MB. I jämförelse är en nyhetss startsida ca 2 till 3 MB, en timme SVT Spela ca 360 MB och två minuter Youtube är cirka 5 MB.
 • KBPS
  Den hastighet vid vilken bredband finns att ladda ner / hämta information ges normalt i Kbps och Mbps, där 1000 kbps motsvarar 1 Mbps.
 • Lan
  LAN (Local Area Network) är en bredbandsanslutning som är begränsad till en byggnad eller en grupp byggnader. Via LAN erbjuder ofta höga överföringshastigheter, ofta samma i båda riktningarna, dvs när information ska hämtas och överföras.
 • Mbit / s
  Hastigheten där du kan ladda ner information via bredband, normalt i Kbps och Mbps, där 1000 kbps motsvarar 1 Mbps. Om ditt bredband är 7,2 Mbit / sek och du ska läsa en nyhetssida som är 3 MB stor så tar det ca 3,5 sekunder att ladda sig klart.
 • Nedladdningshastighet
  Anger hur snabbt ditt bredband kan hämta information, till exempel när du hämtar musik och hämtar e-post. Men nedladdningshastigheten bestämmer också hur snabbt du kan se innehållet på en nyhetssida, till exempel expressen.se.
 • Uppladdningshastighet
  Anger hur snabbt ditt bredband kan skicka information, till exempel när du skickar ett mail eller laddar upp / publicerar bilder på Internet. Typiskt sätts internet hastighet till Kbps och Mbps där 1000 kbps motsvarar 1 Mbps.

ownit-ski-awards
10 – 1.000 Mbit/s – Just nu från 99kr/mån!

 • Tillgång till Sverige snabbaste service alla dagar på året
 • 10 e-postkonton & 1 GB webmail samt spamfilter.
 • Egen hemsida med 100 MB utrymme.
 • Framtidssäkrat, äkta fiberbredband.
 • Fast IP-adress tilldelads i vårt stängda nät via DHCP.
 • En leverantör bland toppen i Netflix och Steams egna mätningar