Bästa Bredbandsleverantör Fiber

Sökningen efter Sveriges bästa bredbandsleverantör av fiber

Vi har gått igenom hela den svenska marknaden i sökandet efter det bästa bredbandsleverantör som finns idag i Sverige, och vi är här för att dela resultaten till dig idag. Men först tänkte vi att gå igenom vad fiberbranschen ens är.

Fiberoptisk bredband växer i täckning och popularitet, vilket gör vår anslutning till Internet snabbare än någonsin. Om du letar efter en snabb Internetanslutning så är det troligt att du säkert har hört talas om fiberoptisk bredband. Men vad exakt är det? Är det ens värt att ha?

Lyckligtvis för dig har vi gjort den här guiden för att hjälpa dig att få den bästa informationen om den senaste internettekniken. Så om du kämpar för att ta reda på om tv via fiber comhem fiber är rätt för dig, fortsätter det bara att läsa.

Vad är fiberoptisk bredband?

Den senaste utvecklingen inom bredbandsteknologi är fiberoptisk bredband, vilket garanterar super-snabb hastighet för alla dina dagliga internetbehov. Namnet kommer från användningen av plast- eller glaskablar, vilket möjliggör snabbare dataöverföring jämfört med de vanliga koppartrådarna som används i standard internethastighet med.

Förutom denna detalj är det praktiskt taget detsamma som standard bredbandsanslutningar du hittar över hela landet, och erbjuder helt enkelt högre hastigheter. Det behöver inte ha en otrolig dator att använda och du behöver inte använda någon specifik programvara, vilket gör det otroligt enkelt att använda.

Hur snabbt är fiberoptisk bredband?

Den uppenbara fördelen med fiberoptisk bredband är ökningen i hastighet, så du kan titta på videor, bläddra bland sidor och spela spel snabbare än någonsin. Men hur fort är det verkligen?

Ownit driver idag marknaden för fiberoptiska bredbandshastigheter och erbjuder upp till 1000MB / s, vilket motsvarar 1GB / s, långt över den genomsnittliga bredbandshastigheten här i Sverige. Det är mer än tillräckligt för att hålla det mest webb-hungriga hushållet glatt.

Vissa andra företag erbjuder lägre hastigheter med fiberoptisk teknik, men Ownit erbjuder faktiskt det mesta mellan 10-1000MB / s. Och även hastigheter som detta kan du komma undan med mycket billigt. Om du letar efter de snabbaste hastigheterna hittar du ingenting med den här typen av service.

Behöver jag internet genom fiber?

Beroende på hur många personer du delar din Internetanslutning och vad de råkar använda för det finns det en möjlighet att du inte behöver spendera pengar på fiberoptiska bredband bäst i test fiber. Det kan naturligtvis också komma till budgeten, så om du vill spara pengar kan du istället titta på andra tjänster.

Om du bekänner att du är internetmissbrukare av olika slag, ladda ner stora mängder data, strömma filmer, spela onlinespel och använda flera enheter, skulle en fiberoptisk anslutning vara mycket passande. Om du arbetar hemifrån och behöver lita på din Internetanslutning, är en fiberoptisk anslutning en no-brainer.

Men om du inte brukar använda webben för e-postmeddelanden och den udda delen av online shopping, kan en fiberoptisk anslutning visa en ganska dyr nyhet. Så det kommer verkligen ner om du ofta och mycket använder din hemanslutning så att du inte betalar ett högre pris för en högre hastighet än du behöver.

Var kan jag få det?

Tyvärr täcker fiberoptisk bredband inte bara Sverige i sin helhet än. Även om många större städer har enorma kopplingar till teknik, är mindre befolkade områden fortfarande utan.

Detta kan givetvis vara en viktig fråga om du arbetar eller bor i ett av dessa områden, men tack och lov är serviceområdet ständigt växande. Så om du inte har tjänsten tillgänglig än, borde du få det snart i framtiden, givetvis beroende på hur snabbt internetleverantörer väljer att agera.

Skriv in din postnummer på Ownit för att se vad som finns tillgängligt i ditt område.

 

Bästa Bredbandsleverantör för fiber

Betyg: 5/5 för Ownit. (Optimal för dem som vill ha stabilt och snabbt internet)

Listan är i skala 1-100, och högre antal betyder högre kundnöjdhet. Ownit har absolut det bästa betyget om kundtillfredsställelse och har de starkaste relationerna mellan konsument och bredbandsleverantör. Detta bygger på 4000 telefonsamtal som gjorts mellan 5 september och 16 oktober 2017.

Ownit: 72.5
Bahnhof: 71.8
Andra: 65.6
Com Hem: 63.9
Bransch: 63,8
Bredbandsföretag: 59,9
3: 59,8
Tele2: 59,4
Telenor: 54,1

Ownit Inferno OnlineDessutom är Ownit huvudsponsor och endast leverantör av bredband till Inferno Online. Inferno Online är inte bara Sverige, utan även världens största internetkafé. Det finns hundratals människor som spelar samtidigt under alla timmar på dagen, och det kommer också att finnas professionella ligor och turneringar i E-Sport. Om Ownit kan leverera en så snabb och pålitlig linje till Inferno Online, vad tror du att de kan leverera till ett enkelt hushåll?

Bredbandsguide

Utveckla din bredbandskunskap så att du kan göra ett välgrundat val och inte bara välja ett billigt bredband, men också en som passar dina behov. Vår bredbandsguide ger dig allt du behöver innan du ansluter.

Allt du behöver veta om bredband

Tekniken går så fort, och det är lätt att hamna efter. Därför har vi sammanställt den här bredbandsguiden för att hålla dig uppdaterad med de senaste framstegen och ännu viktigare, för att identifiera det bästa erbjudandet för dig, oavsett dina omständigheter.

Ny teknologi? Har du lyst att uppgradera din befintliga tjänst för att bättre utnyttja Internet? Gamingentusiast som behöver ett gränsvärt, super-snabbt kontrakt? Oavsett dina behov har vi svaren.

Första saker först: anslutning till Internet

Det finns två huvudsakliga sätt att ansluta till Internet – via bredbandsanslutning, eller via en långsammare uppringningstjänst.

De flesta bredbandsföretag stängde av sina telefona internetåtkomsttjänster 2013, men andra leverantörer erbjuder fortfarande det till personer som bor i avlägsna områden i Sverige, där det inte finns bredbandstäckning.

Det finns olika sätt att ansluta till Internet med bredband. Det vanligaste är via en ADSL-linje, men du kan också ansluta via fiberoptisk kabel (upp till sex gånger snabbare än ADSL), mobilsignal eller till och med via satellit.