Warning: Trying to access array offset on value of type bool in C:\Inetpub\vhosts\xn--bsta-bredband-bfb.se\httpdocs\wp-content\themes\stackable\inc\extras.php on line 53
>

De bästa erbjudandena för mobilt bredband idag

På jakt efter ett bredbandsavtal som tar dig online var du än är? Oavsett om du vill ha en bärbar Wi-Fi-gadget, en surfplansplan eller till och med en hemrouter har du många erbjudanden att välja mellan.

Välj bara och jämför priser med vårt jämförelseverktyg och klicka sedan igenom för att registrera dig när du hittar affären åt dig.

Mobilt Wi-Fi (Mi-Fi)

En mobil Wi-Fi-enhet är tillräckligt liten för att fånga i väskan eller till och med din ficka, vilket innebär att du kan ta den nästan var som helst. Här är våra bästa erbjudanden på dessa praktiska prylar.

Donglar

Donglar ansluts till USB-kortplatsen på din bärbara eller stationära dator och ansluter den till ett mobilnätverk. Kolla in våra bästa dongle-erbjudanden, oavsett om du vill ha en snabb 4G-modell eller en långsammare (men lägre kostnad) 3G.

Endast data-SIM-kort för surfplattor

Behöver du ett SIM-kort för din iPad eller annan surfplatta ? Vi har massor av dem. Jämför planer, tariffer och nätverk här.

Bil Wi-Fi

Wi-Fi-enheter i bilen ansluts till 12V-uttaget på din bil, skåpbil eller annat fordon och sänder ett litet utbud av Wi-Fi. Perfekt för att streama musik på långa resor, hålla passagerare underhållna eller driva Google Maps.

Hur man väljer ett mobilt bredband

Så med allt det valet, vad ska du gå för? Det beror på några saker …

Välj rätt gadget

Mobilt bredband finns i många olika former, så det första steget är att ta reda på vilken som är bäst för dig. Allt detta handlar om hur du vill använda ditt mobila internet.

 • För bredband ut och om, eller när du reser – Välj en personlig mobil Wi-Fi-enhet (aka MiFi) som ger dig bärbart Wi-Fi vart du än går. Eller, om du bara behöver internet på en bärbar dator, ta en dongel.
 • För bredband i bilen – Wi-Fi- enheter i bilen är något för dig. De är inte heller begränsade till bilar – vilket fordon som helst med 12V-port kommer att göra det.
 • För din iPad eller surfplatta – Allt du behöver är ett SIM-kort. Ta en titt på våra endast SIM-erbjudanden , som ger dig en månatlig datatillägg men inga minuter eller texter.
 • Hemma – Hemma – För bredband för hela familjen, eller många anslutna enheter, gå till en mobil Wi-Fi-enhet. Du kan till och med få kompletta routrar för mobilt bredband, från många leverantörer i Sverige – dessa har en mycket starkare Wi-Fi-signal än fickenheter.

Datagräns

Datatillägg på mobilt bredband sträcker sig från lätta 500 MB upp till mycket kraftigare 100 GB eller så, men högre tariffer kan bli ganska dyra.

För att ta reda på vilken ersättning du behöver, tänk på vad du ska använda ditt mobila bredband till och hur ofta. För att bara surfa på nätet några dagar i månaden kommer du antagligen att vara bra med 1 GB eller mindre; men om du planerar att streama video, lyssna på flera timmar musik eller använda din enhet varje dag, rekommenderar vi en mycket större plan.

Se vår guide till dataanvändning för hjälp här och använd din nuvarande mobilbidrag som riktlinje.

Är du fortfarande inte säker på hur mycket data du behöver? Ta ut en 30-dagars plan på en ersättning som ser ungefär rätt ut och se hur mycket du använder. I slutet av månaden kan du alltid gå till en högre eller mindre taxa.

Kontraktslängd

Du kan få mobila bredbandsavtal med långa kontrakt, eller sådana med inget av det hela åtagande malarkey.

 • 12-månaders-, 18-månaders- eller 24-månadersavtal kan spara pengar på lång sikt eller sprida kostnaden för en gadget
 • 30-dagars planer för SIM-kort eller enheter som du köper direkt är perfekta om du tillfälligt behöver bredband eller vill ha möjlighet att avbryta eller ändra tillägget senare

Leverantörer

Du har inte precis kort val när det gäller att välja ett nätverk för din mobila bredbandsavtal. Mobila bredbandsenheter och endast SIM-kort är tillgängliga från dessa leverantörer:

 • Hallon
 • Tre
 • Telenor
 • Tele2
 • Telia

Välj en leverantör som erbjuder den typ av plan du vill ha till ett pris som passar dig, och sedan – och detta är det viktigaste – använd deras täckningskontroll innan du registrerar dig. Se till att du kan få signal inom alla områden där du vill använda din enhet, eller välj en med särskilt bred täckning