Bästa Fiberleverantörer: Det bästa fiber bredband i Sverige.


ownit-ski-awards
10 – 1.000 Mbit/s – Just nu från 99kr/mån!

 • Tillgång till Sveriges snabbaste kundservice alla dagar på året
 • 10 e-postkonton & 1 GB webmail samt spamfilter.
 • Egen hemsida med 100 MB utrymme.
 • Framtidssäkrat, äkta fiberbredband.
 • Fast IP-adress tilldelads i vårt stängda nät via DHCP.
 • En leverantör bland toppen i Netflix och Steams egna mätningar

Billigaste bredbands fiber bäst i Test, nu kan du vinka farväl till mardrömmen av trög surfing, avbruten streaming och långsamma nedladdningar.

Snabbare fiberbredband är nu mer populärt och mer tillgängligt än någonsin tidigare. Här presenterar vi och går igenom vad vi nu tycker är Sveriges bäst bredband fiberleverantörer!

Byt till bästa och billigaste fiberleverantörer via fiber

Att vara ansluten till nätet har blivit en viktig del av våra dagliga liv. Internet har i grunden förändrat hur vi arbetar, lär, leva och leka. Ultra snabbt och billigt bredband levereras med hjälp av fiberoptisk kabel, nästa utveckling av Internetanslutning.

Fiber ger högre hastigheter än mobilt bredband fri surf som levereras via kopparnätverket och har samtidigt möjlighet att skicka mer data. Det betyder att du enkelt kan strömma innehåll som musik, ladda upp, spela, använda videosamtal, titta på filmer och mer hemma samtidigt. Det betyder också att du inte behöver glömma i spel och måste vänta på att YouTube ska spola.

Ibland kan du också få tillgång till ny teknik som levererar produkter och tjänster som hemautomatisering, belysning, luftkonditionering, säkerhet, fjärrövervakning och hälsovård.

Fiber är för närvarande tillgänglig på olika planer med olika hastigheter. Ditt val av hastighet beror på var du bor och vilken hastighet är tillgänglig för dig och din användning.

Få det bäst bredbandet via fiber!

Det bäst bredbandsfibrerbjudandet är det som passar dina behov för det mest lönsamma fibernätpriset. Helst innan du ser bredbandspriser och leverantörer bör du ha en uppfattning om vad du använder på Internet för och vad du vill att den ska inkludera. När du känner till den här informationen är det lättare att ta reda på vilken lösning som är det bästa fiberbredbandet för dig.

Nedan följer några punkter som är bra att överväga när du väljer billigaste bredbandsleverantör fiber:

Bäst bredband och stabilt med fiberoptik!

De flesta vill använda fiberinternet så mycket som de vill, se så många filmer som de vill, när som helst, och allt detta utan avbrott. De leverantörer som erbjuder fiberoptik har reagerat i enlighet med detta. De flesta paket är nu begränsade och stabila.

Här är de vanligaste faktorer som avgör om du behöver bredband med fiberoptik:
 • Du har en stor familj eller flera boende med flera andra.
 • En mängd olika prylar anslutna till Internet.
 • Du spelar regelbundet konsoler eller PC-spel – du behöver massor av megabyte för att spelet ska hackas.
 • Använd regelbundet tjänster som Skype. Det är en ganska dataintensiv aktivitet.

 

Det bästa alternativet för Internet?

Fiberoptisk Internet är en relativt ny teknik. Från och med 2018 finns det fortfarande bara en handfull internetleverantörer som erbjuder fibertjänster. Med den här enkla idén är den här tekniken den bäst bredbandsfibrer du kan ha. Nedan är de viktigaste fördelarna med bredband utan fiber.

Fördelarna är huvudsakligen:
 • Fiber är snabbare än genomsnittligt billigt bredband student.
 • Du tar betalt mer och snabbare.
 • Det är mer stabilt.
 • Fiber Internet är tillgängligt för företag nästan överallt. Fiber Internet för hemmabrukare är begränsat till specifika webbplatser, men marknaden växer. Senare fiberleverantörer som bla ägarskap har kommit in på marknaden med ambitiösa expansionsplaner.

Vad är fiberoptik och hur fungerar det?

I grund och botten är fiber en internetåtkomst via fiberoptiska linjer. Vad är den här unika åtkomsten till de fiberoptiska linjerna? Använd små delar av plast eller glas för att genomföra binär överföring av ljus. Till skillnad från DSL och kabelöverföring av elektrisk information via koppartråd. “Binary” är ett nummersystem i kombinationen av endast två siffror-0 är “off” och en vara “on” -present mer komplexa symboler eller instruktioner. Denna metod för dataöverföring gör fiber det bästa alternativet för höga hastigheter och tillförlitlighet.

Sökningen efter Sveriges bästa Fiberleverantörer av fiber

Vi har gått igenom hela den svenska marknaden i sökandet efter det bästa fiberbranschen som finns idag i Sverige, och vi är här för att dela resultaten till dig idag. Men först tänkte vi att gå igenom vad fiberbranschen ens är.

Fiberoptisk bredband växer i täckning och popularitet, vilket gör vår anslutning till Internet snabbare än någonsin. Om du letar efter en snabb Internetanslutning så är det troligt att du säkert har hört talas om fiberoptisk bredband. Men vad exakt är det? Är det ens värt att ha?

Lyckligtvis för dig har vi gjort den här guiden för att hjälpa dig att få den bästa informationen om den senaste internettekniken. Så om du kämpar för att ta reda på om fiberoptisk bredband är rätt för dig, fortsätter det bara att läsa.

Vad är fiberoptisk bredband?

Den senaste utvecklingen inom bredbandsteknologi är fiberoptisk bredband, vilket garanterar super-snabb hastighet för alla dina dagliga internetbehov. Namnet kommer från användningen av plast- eller glaskablar, vilket möjliggör snabbare dataöverföring jämfört med de vanliga koppartrådarna som används i standard bredbandsanslutningar.

Förutom denna detalj är det praktiskt taget detsamma som standard bredbandsanslutningar du hittar över hela landet, och erbjuder helt enkelt högre hastigheter. Det behöver inte ha en otrolig dator att använda och du behöver inte använda någon specifik programvara, vilket gör det otroligt enkelt att använda.

Hur snabbt är fiberoptisk bredband?

Den uppenbara fördelen med fiberoptisk bredband är ökningen i hastighet, så du kan titta på videor, bläddra bland sidor och spela spel snabbare än någonsin. Men hur fort är det verkligen?

Ownit driver idag marknaden för fiberoptiska bredbandshastigheter och erbjuder upp till 1000MB / s, vilket motsvarar 1GB / s, långt över den genomsnittliga bredbandshastigheten här i Sverige. Det är mer än tillräckligt för att hålla det mest webb-hungriga hushållet glatt.

Vissa andra företag erbjuder lägre hastigheter med fiberoptisk teknik, men Ownit erbjuder faktiskt det mesta mellan 10-1000MB / s. Och även hastigheter som detta kan du komma undan med mycket billigt. Om du letar efter de snabbaste hastigheterna hittar du ingenting med den här typen av service.

Det bäst bredbandet som du kan ha

 • En linje på 10 MB / s ligger längst ner i vad vi för närvarande vill definiera som bredband. Den här anslutningen fungerar bra om du bara vill surfa på webben, skicka ett mail och kolla på Facebook. Är du angelägen om att titta på filmer och strömma musik Det blir för lite.
 • 30MB / S Öppnar världen av musik, filmer och underhållning. Med en 30MB-linje kan ett litet hushåll fint titta på video i HD-kvalitet, medan den andra lyssnar på Spotify.
 • 50MB / s täcker de flesta av familjens Internetanslutningsbehov. Denna kapacitet är tillräcklig för att fler tittar på filmer, spelar onlinespel eller strömmande musik. Men om ett eller flera av ditt hushåll ofta använder sig av tunga onlinespel borde du leta efter hastigheter upp till 100 MB / s.

Utvecklingen inom teknik har varit enorm och flera av aktörerna på marknaden erbjuder hushållens nätanslutning upp till 1000 MB / s.

Tekniskt skiljer vi mellan kapacitet att ladda ner och ladda upp. Med hänvisning till en 30MB / s-linje refereras det till kapaciteten du har vid överföring av data från Internet och ner till din bostad. Så ladda ner. Det är den här kapaciteten som bestämmer hur bra kvaliteten det blir på filmen du streamar. Uppladdningshastighet är kapaciteten att skicka data från din egendom och till webben. Eftersom användningen av Internet bygger på nedladdningen är det den här kapaciteten som är mest intressant för oss. Uppladdning är först viktigt om du själv laddar upp mycket data till Internet, till exempel driften av en separat YouTube-kanal. Även för spelare är uppladdningshastighet viktig eftersom onlinespel styrs av den enskilda spelarens hastighet.

Du kan strömma filmer och TV i high definition med fiber bredband

En bra bredbandshastighet för streaming är minst 1,5 megabit per sekund (Mbps) för tv-tjänster eller 2,8 Mbit / s för HD-kvalitet. För Netflix krävs den minsta hastigheten runt 3 Mbps för standardströmming och 5 Mbps för HD. Om det är Ultra HD du letar efter behöver du vanligtvis minst 15 Mbps för YouTube medan 25 Mbps för Netflix.