Skip to content

Hur väljer jag det bästa bredbandsleverantör?

Detta är definitivt ett viktigt beslut. Ditt val av Internet Service Provider (ISP) kan göra en enorm skillnad i din lycka (eller frustration) som en Internet-användare. Beroende på var du bor, kanske du har ett stort antal bredbandsleverantörer att välja mellan eller du kanske har fastnat med bara några alternativ. Hursomhelst, här är några riktlinjer för vad man ska leta efter i en ISP och hur man jämför de som är tillgängliga i ditt område.

Vad du behöver veta om olika typer av Internet-tjänster

Först är det värt att veta skillnaderna mellan de typer av Internet-tjänst som finns. “Broadband ” är en paraplyterm som täcker alla de alltid-på typer av Internet-anslutningar: kabel, satellit, DSL och fiberoptisk tjänst (alias, FiOS). Dessa är de snabba Internet-tjänster som håller dig ständigt ansluten. Det andra alternativet är uppringd (Ja, som i AOL Dial-up, som fortfarande existerar och folk fortfarande betala för). Om inte uppringd är du bara val, du vill gå med bast bredbandsleverantorer 2019. Här är en sammanfattning av de olika typer av bredbandsanslutningar som är tillgängliga för konsumenterna:

DSL står för Digital Subscriber Line. Det fungerar över vanliga telefonlinjer (som uppringd gör) för att leverera nedladdningshastigheter så snabbt som 25 megabit per sekund (med 100 Mbps eller mer förväntas senare i år). Det finns två typer av DSL: asymmetrisk DSL (ADSL) och symmetriska DSL (SDSL). ADSL är den billigare av de två och erbjuder betydligt snabbare nedladdningshastigheter (dvs., hur snabb information på Internet levereras till dig) än uppladdningshastigheter (hur snabb information skickas från din dator till Internet). SDSL, å andra sidan, ger lika snabb uppladdning och nedladdningshastigheter, vilket kan vara viktigt om du är en VPN-användare eller regelbundet säkerhetskopierar stora filer till molnet.
• Fördelar: DSL är vanligtvis billigare än andra bast sveriges internetabonnemang alternativ, och du kommer sannolikt att ha mer än en DSL-leverantör att välja mellan-i motsats till en enda kabel eller fiberleverantör. De hastigheter du får från DSL är också oftast mycket stabila och konsekventa, eftersom i många fall får du en dedikerad linje.
• Nackdelar: kvaliteten och hastigheten på DSL-tjänsten beror på avstånd: ju längre bort du är från leverantörens centralkontor (CO), desto långsammare och mindre tillförlitlig din anslutning. Även DSL-hastigheter, medan mycket snabbare än uppringd och förmodligen tillräckligt för de flesta användarnas behov, är inte lika snabbt som andra bredbands typer ännu.

Kabelbredband erbjuds av din kabel-TV-leverantör. Det fungerar över koaxialkabel TV-ledningar och ger nedladdningshastigheter på mellan 3 Mbps till över 100 Mbps.
• Fördelar: kvaliteten och hastigheten på din tjänst beror inte på din distans, som den gör med DSL. Kabel är också typiskt mycket snabbare än DSL och satellit, och mer allmänt tillgängliga än fiberoptiska bredband.
• Nackdelar: i de flesta fall delas din tillgängliga bandbredd med andra i ditt grannskap, så ju fler personer som använder kabel bredbandstjänsten på en gång, desto långsammare Internettjänst kommer att vara för alla. Detta kan verkligen sätta ett spjäll på din Netflix streaming på Peak Internet användningstider.

Satellit, som du kan förvänta sig, använder satelliter för att stråla Internet feed till abonnenternas installerade parabolantenner. Satellit, oavsett var du befinner dig, erbjuder hastigheter på upp till 15 Mbps ner och 3 Mbps upp, enligt Ars Technica.
• Fördelar: satellit täcker områden där DSL, kabel och fiber inte är tillgängliga. För många människor i landsbygdsområden (19 000 000 personer i USA, enligt Ars Technica), det är det enda adsl bredband alternativet.
• Nackdelar: det är både långsammare och dyrare (för de märkhastigheter) än andra bredbands alternativ.

Fiber Optic service (FiOS), det senaste inom Internetanslutnings typer, fungerar över ett optiskt nätverk med hjälp av ljus. Vad? Ja, fiberoptiska linjer är rena glas så tunna som ett mänskligt hår.) Just nu, Verizon, AT&T U-verse, och Qwest är de stora fiberleverantörer och erbjuder hastigheter så höga som 300 Mbps ner och 65 Mbps upp.
• Fördelar: erbjuder den högsta ( “vid ljusets hastighet “) hastigheter tillgängliga, jämfört med traditionella koppartråd anslutningar som DSL eller kabel.
• Nackdelar: fiber är endast tillgängligt i begränsade områden.
Naturligtvis, bortom bara Internet-anslutning typer, mycket beror på var du är (i vissa områden DSL kan vara snabbare än kabel eller kabel ett bättre värde om du faktor i kombinationserbjudanden incitament)-liksom den enskilde ISP. Så här jämför du bredbandsleverantör för att hitta det bästa för dig.

Vad du bör tänka på innan du väljer en ISP

Den viktigaste funktionen är naturligtvis tillgänglighet. Dess ‘ nej använda för sökande till få Verizon FiOS (eller, bättre ändå, 100-tiden-hurtigare-än-annan-Broadband Google fiber) om sällskapet icke ‘ tjänst din areal. För att ta reda på vad som är tillgängligt för dig, gå till http://dslreports.com/search och ange ditt postnummer. DSL-rapporter bryter ner bredbands alternativ nära dig efter kategori (kabelleverantörer, billigaste bredband, topprankade bredbandsleverantörer, bostäder DSLs av pris, etc.), och ger Användarbetyg över faktorer som anslutnings tillförlitlighet och värde för pengarna.

Andra webbplatser kan hjälpa till med din forskning. Om du vill ha en snabbare jämförelse av de mest populära (större) tjänster, WhiteFence erbjuder en enkel att skanna diagram och möjligheten att jämföra enskilda paket. Och om du letar efter satellit leverantörer, ISPProvidersinMyArea är en av de få jämförelse platser att inkludera satellit samt DSL, kabel, och trådlösa leverantörer.

Jämförelsen webbplatser är en bra utgångspunkt för att snabbt identifiera vilka Internetleverantörer har den bästa kombinationen av hastigheter och pris. Du måste också besöka de enskilda ISPs webbplatser för att få fina detaljer på sina paket så att du kan göra en grundlig jämförelse för dig själv, baserat på dina behov. Var särskilt uppmärksam på:
• Nedladdnings-och uppladdningshastigheter: vi vill alla ha snabbast Internet till det pris vi är villiga att betala. Se till att när du jämför tjänster, gör du det på en äpplen till äpplen basis, jämföra de mest liknande planer baserat på både Ladda ner och uppladdningshastigheter. Till finna den ISPs med det hurtigt belasta upp och data överför farten egentlig provat vid förbrukaren Worldwide, besöka speedtest. net ‘ s netto index. Klicka på kartan för att gå ner till ditt område och bläddra ner till ranking av ISP av Speed index (tillgänglig för nedladdning och uppladdningshastigheter, samt nätverks kvalitet).
• Kostnad och kontrakt: vissa tjänster kräver att du hyr modemet eller köpa det själv; andra ger det åt dig. Vissa erbjuder gratis installation medan andra debiterar dig för det servicesamtalet. Mest rabatt din Internet-tjänst om du paketerar den med TV och/eller telefonservice (men ofta bara för ett par månader, så se till att jämföra kostnader, inklusive efter bunt går ut också). Och du kanske kan undvika ett flerårigt avtal med vissa-till ett högre pris, förstås. Det här är de uppgifter du behöver tänka på när du jämför tjänster med pris.
• Tjänstevillkor: på samma sätt, se till att du vet vad tjänstens begränsningar är. Det kan till exempel finnas data tak som begränsar mängden data som du kan använda per månad, eller begränsningar för vilka typer av aktiviteter du får göra, till exempel att köra en webb-eller filserver.
• Tillägg och specialfunktioner: många ISP kasta in extras bara för att få det att verka som om du får ett stort värde. Saker som antivirusprogram prenumerationer, en ISP-Branded e-postadress och personliga webbsidor är just det-extramaterial som du sannolikt inte behöver. En söt göra sval tillägga-på du makt finna, ändå, är fri Wi-Fi hotspot tillträde. Om du till exempel är en Cablevision-kund i närheten av en av de offentliga Wi-Fi-tornen (oavsett om du är i en byggnad som en coffeeshop eller ute i parken) kan du hoppa till den. Som kan gunga dig om du ofta använder din bärbara dator på språng.
• Tillförlitlighet: naturligtvis har ingen av dessa funktioner betydelse om du inte kan använda tjänsten när du behöver. DSL-rapporter visar recensioner från dina grannar, vilket är en bra start. Som nämnts ovan, kan du också använda net index från Speedtest.net att få en rangordning av verkliga Internet ISP kvalitetstester.
• Kundsupport: om du upplever avbrott eller andra problem med Internet (som kommer att hända), hur lätt är det att få stöd? Erbjuder leverantören telefon-, e-post-eller chattkundsupport? Hur smärtsamt eller smärtfritt är installationsprocessen? JD Power ‘ s Residenial Internet leverantör betyg åtgärder ISP kundernas satifsaction över flera faktorer, inklusive prestanda och kund service.