Warning: Trying to access array offset on value of type bool in C:\Inetpub\vhosts\xn--bsta-bredband-bfb.se\httpdocs\wp-content\themes\stackable\inc\extras.php on line 53
>

Mobilt Routertest


a3-logo
a3-trustpilot-reviews
-50% i 3 månader!
Från 249 kr/mån

Maximera ditt prenumeration med en trådlös router och betala bara halva priset i tre månader
✔️ Super snabb 4G surf.

Hallon logo

-75% rabatt på bredband!
5GB – 22kr/mån per mån i 3 mån

Därefter 89 kr/mån
✔️ Ingen bindningstid
✔️ Spara oanvänd surf

3-logo

Från 199 kr/mån

Ett säkert och stabilt mobilnät. Prisvärd och flexibel fast internet som inte kräver installation.
✔️ Fri frakt och snabb leverans
✔️ Säkra betalningar
✔️ Fri aktiveringsavgift

telenor
Från 249 kr/mån

4G-routertjänst. Bara 399 SEK / månad (24 månader och därefter 499 SEK / månad därefter).
✔️ Obegränsad surfing
✔️ 4G-router

chilimobil-logo
Från 249 kr/mån

Viaplay Film & Serier (värde 327 SEK) ingår gratis i 3 månader och ingår i alla paket.
✔️ Ingen bindningstid
✔️ Enkel betalning

 

Mobilt bredband är bäst i wifi-format. Vi har routertest fyra hotspots för ditt mobila bredband, vilket gör det enkelt att dela din anslutning.

Om du köper en mobil bredbandsanslutning får du det mesta med ett USB-modem för ditt SIM-kort. Det fungerar bra om du har en dator för att lägga in den. Men när du vill kunna ansluta till en extra dator eller en surfplatta är det inte tillräckligt – och detsamma gäller att spara datapottar på din telefon. Några nyare bärbara datorer saknar också den vanliga USB-porten, och kommer endast med USB-typ C.

Därför är en fickrouter en bra investering. Med en, sätt bara in SIM-kortet, sätt på och du har ditt eget trådlösa nätverk med dig vart du än går. Det är perfekt att ta sig i fickan och ta ut på staden, till stranden eller sätta i fönsterbrädan på sommarstugan. Är det en bra modell, kan den också täcka ett helt hus, och hela familjen kan få surfing. Det kanske inte räcker med att strömma mycket film, men de flesta saker ska gå bra.

trippel surf

Mobil dataplan

Bläddra överallt. Med Hotspot, Mobilrouter, My fi-eller vad du vill kalla det är det enkelt.

Varför inte bara använda telefonen?

De flesta smarta telefoner har idag också möjlighet att vara hotspot. Gå in i WiFi eller mobilnätverksinställningarna och du hittar ett alternativ som vanligtvis kallas tethering eller mobil hotspot. Om du aktiverar den här funktionen blir din mobiltelefon en liten router – och kan dela egen Internetanslutning.

Så då är väl separata mobila router helt onödiga, eller? Tja, prestanda och funktion för mobilen för detta är ganska begränsad. För det mesta kan du bara ansluta några användare åt gången, och omfattningen är inte längre. Den mobila WiFi-kretsen och antennen är avsedd för individuell kommunikation till en router, för att inte vara en själv. .

Dessutom är kostnaden för data i din telefon vanligtvis högre än ett abonnemang eller förbetalt kort för mobilt bredband. Och är hotspot äter upp det mobila batteriet så snabbt. För tillfällig användning i nödsituationer är det en bra funktion, men vet du att du kommer att använda anslutningen mycket mycket är en separat router en bra investering.

Så gjorde vi urvalet och routertest

Vi uppmanade alla tillverkare som enligt prisjämförelsetjänsten Prisjakt.nu hade obundna mobila bredbandsrutrar med inbyggt modem och batteri till salu. Vi bad dem att sätta upp med sin bästa och mest funktionella modell och av sju undersökta tillverkare, fyra kunde ställa in en produkt i tid för routertestet.

Routrarna verifierades för att ha den senaste firmware och testades sedan parallellt med sina 3 bredbandsförbetalda kort.

Mätningar gjordes på två ställen. Delvis på en balkong i innerstaden där vi hade bra WiFi-mottagning (full eller nästan full signal enligt routrarna) och vilken enligt 3 kommer att ha full täckning. Delvis under en körning från stad till landsbygd där 4g styrka enligt 3: s täckningskarta varierade från full till ingen 4g täckning (men bra 3g täckning). Den rapporterade hastigheten gäller god 4g mottagning. Batterilivslängd mättes med en ansluten bärbar dator som bläddrar till en automatiskt uppdaterad webbsida.

Se det billigaste mobila bredband.

Bredband Mobile Test

Billigaste mobilt bredband fibrer bäst i Test, nu kan du vinka farväl till mardrömmen av trög surfing, avbruten streaming och långsamma nedladdningar. Snabbare fiberbredband är nu mer populärt och mer tillgängligt än någonsin tidigare. Här presenterar vi och går igenom vad vi nu tycker är Sveriges bästa bredbandsleverantörer!

Det svenska kvalitetsindexet SKI är Oganisationen som självständigt använder sin så kallade SKI-modell där de testar och mäter olika branscher. Bland dem är bredbandsleverantörer och deras kunders tillfredsställelse. Testet omfattar kundlojalitet och erfarenhet samt företagets bild, service, produkt och överkomliga priser.

Så när konsumenter läser om de tester som SKI utfört kan de känna sig säkra på att de får en bra produkt. Att vara en oberoende organisation och utföra testet varje år ökar bara säkerheten för kvalitetsprodukter!

Under de senaste åren har 4G blivit allt viktigare (och nu planeras det för framtida 5G-nätverk, vilket sannolikt kommer att rullas ut på marknaden 2020), eftersom det här nätverket erbjuder en mycket snabbare anslutning än den gamla 3G-nätverket. Vi kommer därför att fokusera på de tester som utförts i Sverige av 4G-nätverket. Både i och utanför de stora städerna.

Förutom expertens allmänna råd och råd är det svårt att avgöra vilken operatör som är bäst rätt där du bor. Du kan börja med att titta på operatörernas täckningskartor, men det är också viktigt att du testa din egen väg när kartorna inte säger till 100% hur täckningen är rätt där du bor. I de flesta svenska tätorterna fungerar alla operatörer relativt bra, därför en allmän rekommendation efter att du har säkerställt täckningen där du bor / där du ska använda tjänsten, att gå till pris, mest gynnsamma kontraktstid och om billigt bredband fiber till exempel kan du ta med dig utomlands Observera också att flera operatörer delar nätverk med varandra, vilket innebär att operatörens nätverk kan ha en annan konkurrent på samma nätverk. Därför är det extra viktigt att kolla lite extra på de fördelar och priser som gäller just nu (till exempel använder Tele2 och Telenor samma 4G-nätverk, hallon och 3 körningar i samma nätverk).

I test efter testet kämpar Tele2 och THREE på första platsen. Det är därför svårt att bara ange en enda vinnare som passar alla, eftersom det beror på var du ska använda ditt mobilt bredband. Och givetvis också om du kan få ett bra erbjudande när du registrerar dig för din prenumeration.

Tidningen PC för alla som heter Tele2 “Best” i sitt 4G-test 2013 och det följande året fick de priset “Good Choice”. I 2015 blev Tele2 igen det bästa i testet när samma tidning gjorde en ny undersökning och de noterar att en attraktiv prislapp gör Tele2 värd guldmedaljen.

Tele2 har därför ofta bra priser och lite mer “aggressiva” erbjudanden. Få en enkel översikt över dessa genom att klicka här!

Billigt Mobilt Router för Bredband

Mobil bredbandsrouter är en enhet som är trådlöst ansluten till mobilnätet. 4G används oftast för att ansluta till mobilnätet, men 3G är också vanligt. Med mobilt bredband Du kan ta Internet överallt så länge du har täckning med den operatör du har valt.

Du kan ansluta din mobil, dator, surfplatta och andra enheter som har WiFi-åtkomst. Flera personer kan dela Internet via en mobil bredbandsrouter. För de som bor i glesbygdsområden utan tillgång till vanligt bredband är mobilt bredband ett billigt och effektivt sätt att få tillgång till Internet.

Allt som krävs är en 3G eller 4G prenumeration, en mobil bredbandsrouter och enheter som kan ansluta till Internet via WiFi. 4G rekommenderas eftersom det är fjärde generationens mobilnät som är snabbast, mest tillförlitligt och lämpligt för flera personer eller de som strömmer mycket från nätet.

Med en mobil bredbandsrouter kan du komma åt Internet via mobilnätet.
4G eller 3G används främst för mobilt bredband via en router.

För att strömma TV-program och filmer, rekommenderas mobilt bredband med 4G.
Med en mobil bredbandsrouter kan du ansluta flera enheter samtidigt.
Mobilt bredband via en router är perfekt för sommarstugan eller andra platser utan fiber bredband.

Mobilt bredband kan också tas utomlands inom EU utan roamingavgifter.
Sverige har en av de lägsta mobilbredbandskostnaderna via 4G.

Ansluta flera enheter samtidigt

Det finns både bärbara och stationära routrar för mobilt bredband. Den bärbara kan vara användbar för en familj där den lätt kan uppgå till flera enheter som behöver ansluta till Internet via WiFi. Mobiler har givetvis redan ett SIM-kort med en tablett och en dator kan behöva mobilt bredband.

När du går ut på en resa till bergen, sommarstuga eller utomlands kan det därför vara bekvämt att ta med en bärbar mobil bredbandsrouter. Nya regler inom EU tillåter surfing som vanligt, det vill säga utan roamingavgifter. Det innebär att du kan surfa på precis det belopp du betalat för i Sverige.

Om du har anmält dig för obegränsad surfing får du en viss gräns när du surfar utanför Sverige, men inom EU. Du kommer att få en förutbestämd mängd gigabyte som du kan surfa med, beroende på vad du betalar för ditt mobila bredbandsabonnemang.

Freer med mobilt bredband

Idag finns det bärbara mobila bredbands routrar som du enkelt kan ta överallt. Antingen i form av strömförsörjning via ett laddningsbart batteri eller bara koppla in nätsladden till närmaste eluttag. Det är därför inte nödvändigt att vara bunden till en viss plats där ett fiberbredband finns tillgängligt.

Med de nya 4G-nätverksuppdateringarna kan du få upp till 1000 Mbps, vilket gäller de enheter som är stationära. Portablarna kommer upp i runt 600 Mbit / s Men tekniken förbättras varje år. Det är hastigheter som räcker för mycket filmvisning, onlinespel och mer.

Tack vare att Sverige har ett relativt stort och utvecklat 4G-nätverk, är mobila bredbandspriser lägre här än i andra länder. Därför kan det vara smart att investera i mobilt bredband, även för den person som flyttar mycket med sin dator utanför hemmet, till exempel kaféer.

ytterligare information

Om du köper en mobil bredbandsanslutning får du ut det mesta med ett USB-modem för ditt SIM-kort. Det fungerar bra om du har en dator för att sätta in den. Men när du vill kunna ansluta till en extra dator eller surfplatta är det inte tillräckligt – och detsamma gäller att spara datorkrukor på din telefon. Vissa nyare bärbara datorer saknar också den vanliga USB-porten, och kommer endast med USB-typ C.

Därför är en fickrouter en bra investering. Med en, sätt bara in SIM-kortet, sätt på det och du har ditt eget trådlösa nätverk med dig vart du än går. Det är perfekt att komma i fickan och ta ut till staden, till stranden eller sätta i fönstret i sommarhuset. Är det en bra modell, kan den också täcka ett helt hus, och hela familjen kan få surfing. Det kanske inte räcker med att strömma mycket film, men de flesta saker ska gå bra.

Testa bredband och internet hastighet

Internet har blivit en viktig del av våra dagliga liv. Med större filstorlekar och fler program på våra datorer är det nödvändigt att ha en stabil och snabb anslutning med det bästa bredband som finns tillgängligt. När du registrerar dig hos en Internetleverantör, lovar de en viss nedladdningshastighet i megabit per sekund (Mbps) för det belopp du betalar. Om ditt internet verkar långsammare än vanligt, kan du se hur många Mbps din leverantör verkligen ger dig?

Här är de Bäst Internetleverantör.

Varför göra ett Internet och bredbandstest?

En långsam internetanslutning kan vara mycket frustrerande. Här är ett test som du kan springa för att läsa dina Internethastigheter och några tips för att förbättra din upplevelse.

Att ta ett bredbandstest kommer att berätta om din tjänst är underpresterande, och det kan också felsöka nätverksproblem. Om ditt Internet-testresultat är mycket lägre än vad du betalar för, kontakta din Internetleverantör (ISP) för att se om det kan hjälpa dig att lösa problemet. Om problemet kvarstår kan det vara dags att byta Internet-leverantörer.

Du kan också använda ett varvtest för att identifiera Internet-trafikmönster i ditt grannskap. Prova på olika tider av dagen och veckan för att få en känsla för när de är långsammare. Då kan du använda dessa mönster för att planera din internetanvändning runt upptagna tider.

Det kan också spara pengar! Betala för mycket internethastighet varje månad kan kosta hundratals dollar om året. Om dina testresultat är mycket högre än vad du behöver, spara pengar genom att byta till ett billigare paket med lägre hastighet.

Se det billigaste bredband.

Uppladdningshastighet

Uppladdningshastighet är hur snabbt din Internetanslutning kan skicka data till en Internet-server. De flesta Internetaktiviteter kräver inte mycket uppladdningshastighet, men vissa gör det. Men om du deltar i ett företag som kräver hög uppladdningshastighet, kommer du definitivt att märka om ditt Internet är för långsamt.

Vilka typer av Internetaktiviteter kräver hög uppladdningshastighet?

 • Onlinespel (Xbox, PlayStation, osv)
 • Videochatt (Skype, Facetime, osv)
 • Dela stora filer (torrent hög volym, molnlagring, osv)

Nedladdningshastighet

Hastigheten är hur snabbt din Internet-anslutning tar emot data från webbplatser och andra Internet-servrar. Praktiskt taget alla Internetaktiviteter kräver nedladdningshastighet, men vissa använder mer än andra. Du behöver också mer nedladdningshastighet om du har flera personer som använder Internet samtidigt. Håll Båda dessa saker i åtanke när du väljer en hastighet som passar dig.

Vilka typer av Internetaktiviteter kräver höga nedladdningshastigheter?

 • Streaming flera videoklipp på en gång
 • Streaming i 4K Ultra HD
 • Ladda ner stora filer

Hur ett bredbandstest fungerar

Internettest har olika detaljer, men de grundläggande begreppen är desamma. För att testa nedladdningshastigheten hämtar testverktyget en uppsättning filer. Därefter mäts hur lång tid nedladdningen tar. Testet mäter uppladdningshastigheten på samma sätt i omvänd ordning. De flesta hastighetsprov testar också “ping-hastighet” eftersom testet fortfarande är i kontakt med servern då.

Internethastigheten kommer nästan alltid att fungera lite långsammare än den borde vara och det här beror på “IP-överhead”.

Internet Protocol (IP) är en uppsättning procedurer som gör ditt Internetarbete. Under dessa procedurer bryter datorn först upp i små bitar av data som heter IP-paket när du skickar ett meddelande via Internet. För att säkerställa att alla paket når rätt plats och kan monteras korrekt, lägger datorn till en uppsättning rutiner och monteringsanvisningar. Detta kallas “IP-header” för varje paket som det bröt ut. Testa din hastighet på Ownit.

Den totala data i filen du skickar plus data i IP-rubriken för varje paket heter “nyttolast”. Det kommer att skickas ett 10 megabitmeddelande som har en nyttolast som är lite mer än 10 megabiter. Det betyder att när du laddar ner en 10 megabitfil på en 10 Mbps Internet-anslutning, tar det längre än en sekund. Detta beror på att du måste ladda ner hela nyttolast, inte bara filen. Den extra tid som behövs för att ladda upp eller hämta extra data heter “IP-överhead”.

Ping och latens

Förstå grunderna i Internet hastighetsjargong går långt när du testar eller felsöker en Internet-tjänst / nätverksprodukter. Medan latens och pinghastighet hänvisar till något annorlunda aspekter av samma fenomen, används de ofta för att hänvisa till hela begreppet latens.

Överföra

Baudräntan är den takt som digital information flyttas från en enhet till en annan. Överföringen kan ske online eller via en direkt anslutning mellan offline-enheter. Internet hastighet,
Bithastighet och datahastighet är alla tekniskt överförbara priser, men termen “baudrate” refererar ofta till en datahastighet. Överföringshastigheter, inklusive Internethastigheter, bithastigheter och datahastigheter, mäts vanligtvis i megabits per sekund (Mbps). Om en överföringshastighet är långsammare kan den emellertid mätas i kilobits per sekund (Kbps). Omvänt kan snabbare överföringshastigheter mätas i gigabit per sekund (Gbps).

Internet

Internethastigheten refererar till hur snabb digital information reser via din Internetanslutning. Internethastigheten varierar, men med regelbunden testning kan du skapa ett basområde. Internethastighet är en typ av överföringshastighet och brukar mätas som en datahastighet i megabit per sekund (Mbps).

Bithastighet

Bithastigheten är den takt som digital information flyttas från en enhet till en annan vid ett givet tillfälle när det händer.
Bitrate kan fluktuera beroende på konfigurationen av data som överförs.

Data

Datahastighet är den totala hastigheten vid vilken en given uppsättning digital information flyttas från en enhet till en annan.
En uppsättning digital information är all data som behövs för att slutföra en överföring.
Om informationen i en uppsättning överfördes jämnt skulle bithastigheten och datahastigheten vara densamma.
Om bithastigheten fluktuerar under överföringen kan den vara annorlunda än datahastigheten beroende på när den mäts.

Hur snabbt internet kan jag få?

Om detta är en fråga du ställt dig undrar du säkerligen hur många Mbps du kan få i ditt hem. Du kan enkelt kolla upp det hos din leverantör. Om du vill ha bredband med Ownit, kan du enkelt kolla vilken hastighet du kan få på deras hemsida.

Hastigheten på bredband mäts i megabit per sekund (Mbps). Ju mer Mbps du har, desto snabbare internet har du. Dock annonseras detta som din maximala hastighet, så det är inte säkert du faktiskt får den hastigheten, det beror på var någonstans du bor.

Vilken hastighet är rätt för mig?

0-25 Mbps: Denna hastigheten räknas som nybörjarnivå och använder en ADSL-anslutning. Denna hastigheten borde räcka för små hushåll där bara en eller två prylar använder uppkopplingen samtidigt. Kom dock ihåg att om du streamar kan du få avbrott i uppkopplingen vid denna hastigheten.

25-50 Mbps: Nästan alla bredbandsleverantörer erbjuder fiber och denna hastigheten är lagom för hushåll där 4-5 personer använder uppkopplingen samtidigt.

50+ Mbps: Om du har över fem personer som använder uppkopplingen samtidigt, eller du vill strömma 4K TV, kan det finnas värde i att betala lite mer för att nå denna hastigheten. Det kostar nog mer, men du behöver aldrig oroa dig om att få lagg.

Vilken hastighet behövs egentligen?

Behöver man verkligen en fiberuppkoppling?

Vissa behöver det, och det kan revolutionera deras liv, men man får vara beredd på att betala mer än vanligt ADSL bredband, så om man inte behöver det är det nog inte värt det. Men vem behöver egentligen fiberoptik?

 

 • Fiberoptik kan vara värt det för personer i dessa situationerna:
 • Man har en stor familj som bor tillsammans
 • Man delar boende
 • Man streamar mycket filmer eller TV
 • Använder tjänster som låter en streama från nätet
 • Man spelar onlinespel
 • Men laddar ner och laddar upp filer ofta
 • Man använder Skype eller liknande videosamtal ofta