Mobilt Bredband

Bästa mobilt bredband

Om du tidigare har ett mobilt billigaste mobilt bredband med en bestämd tid är Roaming i Europa. Det innebär att du kommer att kunna använda Månadsurfen i hela EU / EES utan extra kostnad tills din åtagandeperiod löper ut. När bindningsperioden slutar, fungerar ditt mobila bredband endast i Sverige.

Du kan också använda ditt mobila bredband utanför EU / EES tills löptiden löper ut.

Om du får mobilt bredband med bindande tid idag kan du bara använda den i Sverige.

Dessa länder ingår i Roaming Europe:


ownit-ski-awards
10 – 1.000 Mbit/s – Just nu från 99kr/mån!

 • Tillgång till Sveriges snabbaste kundservice alla dagar på året
 • 10 e-postkonton & 1 GB webmail samt spamfilter.
 • Egen hemsida med 100 MB utrymme.
 • Framtidssäkrat, äkta fiberbredband.
 • Fast IP-adress tilldelads i vårt stängda nät via DHCP.
 • En leverantör bland toppen i Netflix och Steams egna mätningar

Mobilt bredband är ett av de bästa sätten att snabbt surfa på stora kvantiteter utan att vara bunden till en specifik plats. Med mobilt bredband, den senaste generationens mobilnätverk – 3G eller 4G (LTE) för att få tillgång till internet. Liknande mobiltelefon. Mobilt bredband, använder mobiloperatörers basstationer för att ansluta dig till Internet. Det är perfekt för dem som vill ha snabb bredbandsanslutning som är mobil. Läs mer om bästa oka din internethastighet medi Sverige.

Det finns flera sätt att använda mobilt tv via fiber eller parabol. Du kan använda en tablett; Du kan ansluta ett USB-modem till din dator, eller du kan ha en 4G-router som du kan ansluta flera gadgets till Internet med. Det bästa är att du verkligen kan vara mobil i sin sanna mening när du använder mobilt bredbandsanslutning. Surfa var du är!

Länder i EU:

Österrike, Estland, Italien, Portugal, Belgien, Finland, Lettland, Rumänien, Bulgarien, Frankrike, Litauen, Slovakien, Kroatien, Tyskland, Luxemburg, Slovenien, Cypern, Grekland, Malta, Spanien, Tjeckien, Ungern, Nederländerna, Sverige, Danmark , Irland, Polen, Förenade kungariket

EES-länder:
 • Island, Liechtenstein, Norge
 • Specifika områden inkluderade:
 • Kanarieöarna, Ceuta, Melilla (Spanien)
 • Åland (Finland)
 • Martinique, Guadelope & Saint-Martin, Fr. Guyana, Rénuion, Mayotte (Frankrike)
 • Madeira, Azorerna (Portugal)
 • Gibraltar (Förenade kungariket)

Olika typer av billigt mobilt bredband

Mobilt bredband säljs av de företag som har investerat i mobilnät och byggt upp moderna nätverk med möjlighet till höghastighetsdatatrafik. Till exempel erbjuder tre, Telenor och hallon olika former av mobilt bredband bäst i test. Du kan välja att köpa mobilt bredband i en prenumerationsblankett eller med kontantbetalning. Operatörerna kallar det prenumerationer och förbetalda kort.

Tidigare erbjöds mobilt bredband med gratis surfing. Numera har alla operatörer ett tak på hur mycket data du kan konsumera varje månad. När du har tagit med datasetet, kan vissa operatörer tillåta dig att fortsätta att bläddra i extremt långsam hastighet (gratis surfning)

Datagräns

Med andra ord finns det en mobil bredbandsanslutning med fri surf med hög hastighet. Operatörer begränsar överföringsdataens hastighet väsentligt eller fullständigt när du har nått din medföljande dataset. Men med vissa operatörer har du obegränsad surfning och dataset till mycket låg hastighet.

Ett alternativ till att använda mobilt bredband är att köpa en mobilabonnemang istället. Du kan sedan använda telefonen som en hotspot (WIFI) och anslut din dator till din mobiltelefon. Ibland är det fördelaktigt att köpa en mobilabonnemang istället för en mobil bredbandsanslutning. Beroende på vilken surfmängden du vill kan du ibland surfa på dina pengar på dina mobilabonnemang än vad du får med mobilt bredband. I andra fall är en mobil bredbandsanslutning mycket fördelaktigare än en mobilabonnemang.

Varför inte bara använda telefonen?

De flesta smarta telefoner har idag också möjlighet att vara hotspot. Gå in i WiFi eller mobilnätverksinställningarna och du hittar ett alternativ som vanligtvis kallas tethering eller mobil hotspot. Om du aktiverar den här funktionen blir din mobiltelefon en liten router – och kan dela egen Internetanslutning.

Så då är väl separata mobila router helt onödiga, eller? Tja, prestanda och funktion för mobilen för detta är ganska begränsad. För det mesta kan du bara ansluta några användare åt gången, och omfattningen är inte längre. Den mobila WiFi-kretsen och antennen är avsedd för individuell kommunikation till en router, för att inte vara en själv. .

Dessutom är kostnaden för data i din telefon vanligtvis högre än ett abonnemang eller förbetalt kort för mobilt bredband. Och är hotspot äter upp det mobila batteriet så snabbt. För tillfällig användning i nödsituationer är det en bra funktion, men vet du att du kommer att använda anslutningen mycket mycket är en separat router en bra investering.

Så gjorde vi urvalet och testet

Vi uppmanade alla tillverkare som enligt prisjämförelsetjänsten Prisjakt.nu hade obundna mobila bredbandsrutrar med inbyggt modem och batteri till salu. Vi bad dem att sätta upp med sin bästa och mest funktionella modell och av sju undersökta tillverkare, fyra kunde ställa in en produkt i tid för testet.

Routrarna verifierades för att ha den senaste firmware och testades sedan parallellt med sina 3 bredbandsförbetalda kort.

Som vi nämnde ovan tillåter en router flera datorer att dela samma Internetanslutning och skapa ett hemnätverk. Numera är de flesta routrar är trådlös och via WiFi, kan du surfa utan att ansluta kabel eller kablar mellan datorn och bredbandsroutern. Den trådlösa Internet-teknik har förbättrats under de senaste åren och numera alla stora operatörer erbjuder en trådlös WiFi-router när du registrerar dig för ett bredbandsabonnemang. Men det finns stor skillnad mellan olika routrar och vilken hastighet du får ut på dina anslutna enheter. Därför har vi testat de nuvarande modellerna från de större bredbandsoperatörerna i Sverige och vårt test visar stora skillnader i uppmätt hastighet.

Routertest

Hastighet och intervall är huvudparametrarna för en trådlös router. De speciella funktionerna hos routern har stor inverkan på hur snabbt du kan bläddra. För dem som vill strömma filmer och tv-program eller är intresserade av spel är routerns modell en direkt avgörande faktor för en bra upplevelse.

Fler antenner ger i allmänhet bättre hastighet när du har många anslutna enheter. Omfattningen blir bättre för routern att koncentrera trafik med enskilda kunder.

Vad skiljer frekvensband 2,4 GHz och 5 GHz?

De flesta moderna routrar är utrustade med dubbla band som låter dem använda två frekvensband, både 2,4 och 5 GHz. Det möjliggör bättre täckning och anslutning. På äldre routrar används endast 2,4 GHz-frekvensbandet. Samma frekvensband används också av många andra enheter i hemmet, vilket drar ner hastigheten. Nya routrar stöder också 5GHz och om ditt Internet är fjädrande kan du försöka byta till detta frekvensband.