Skip to content

Tele2 Bredband, Mobilabonnemang, Täckningskarta, Student & Kontakt

Tele2 Bredband

Tele2 är en europeisk telekommunikationsoperatör med huvudkontor i Kista Science City, Stockholm, Sverige. Det är en viktig telefonoperatör i de nordiska och baltiska länderna och en alternativ leverantör i många andra, med cirka 17 miljoner kunder i sju länder och under franchise i ytterligare två länder.

Tele2 verkar i Sverige, Estland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Ryssland och Tyskland. Det verkade tidigare i Kroatien och Kazakstan men företaget har sedan dess avyttrat sin licens och äganderätt till andra företag på dessa marknader.

Sverige är där Tele2 har sitt ursprung och det är fortfarande en av sina starkaste marknader som tjänar över 4 miljoner kunder. När Post- och telestyrelsen tilldelade fyra licenser för 3G UMTS mobilnät i december 2001 var Tele2 bland vinnarna.

Tele2 Mobilabonnemang

Tele2 är en av vinnarna på auktionen om den nya generationens mobilnät i Sverige som avslutades 2008. Med frekvenserna för 4G som Tele2 i Sverige nu har tilldelats har Tele2 kunnat bygga nästa generations mobilnät som erbjuder åtkomsthastigheter på mer än tio gånger snabbare än nätverken då.

2010 blev Tele2 den första operatören i Sverige som lanserade ett rikstäckande 4G-nät och tio år senare var Tele2 återigen den första operatören som lanserade nästa generations mobilnät genom att aktivera Sveriges första 5G-nät i enlighet med globala standarder den 24 maj 2020 Från juni 2020 och framåt kan Tele2s kunder njuta av nästa generations mobilnät med hastigheter som överstiger 1 Gbit / s i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det är upp till fyra gånger snabbare än dagens 4G-nätverk.

Tele2 erbjuder mobilt-bredband på alla marknader där mobila tjänster finns tillgängliga. Mobilt bredband erbjuder höghastighetsanslutning “på språng” för bärbara datorer, surfplattor och mobila bredbandsaktiverade routrar.

I Sverige täcker Tele2s 4G-nätverk mer än 99 procent av befolkningen, vilket stöder full 4G-hastighet med mycket låg latens. För kunden innebär detta en riktig bredbandsupplevelse.
Tele2 utvecklar kontinuerligt sitt mobila bredbandserbjudande för att bättre återspegla kundanvändningen och för att säkerställa tjänstens lönsamhet. Att kunna debitera kunderna korrekt för ökad dataanvändning och volymer är en utmaning för operatörerna. För att upprätthålla en god kundupplevelse tillåter Tele2 kunder att köpa mer data i full hastighet istället för att spjällas eller blockeras.

Abonnemang

Tele2 utvecklar och tillhandahåller kostnadseffektiva, enkla mobilkommunikationstjänster. Vissa produkter inkluderar:

  • Mobilt och fast bredband
  • Support till företag till företag
  • Mobil röstmeddelanden och luren data
  • IoT
  • Bredbands-, TV- och fast telefoni tjänsterftre

För produkter och tjänster som erbjuds av Tele2, följ länken på https://www.tele2.com/about/who-we-are/product-and-services

Täckningskarta

Denna karta representerar täckningen av mobilnätet TELE2 2G, 3G, 4G och 5G i Sverige:

Tele2 Täckningskarta

Kundservice och Kontakt

För kundservicestöd vid problem eller fel kan du följa länken på https://www.tele2.se/support/kontakt/telefon#!

Kontaktkort

Sedan 2004 har Tele2 inte sålt förbetalda kort för mobiltelefoner, men på Comviq kan man enkelt få förbetalda kort. Med ett förbetalt Comviq-kort kan du ringa och bläddra i Tele2s prisbelönta nätverk. Gå till comviq.se för att ta emot och fylla på förbetalda kort

På comviq.se kan du köpa ett tomt förbetalt kort, eller ett som är förbetalt med 45 SEK som du kan ringa och surfa på så snart du får kortet hem. Där ser du alla priser och kan enkelt välja vilket förbetalda kort som är bäst för dig.

Du kan välja om du vill ha ett nytt nummer eller behålla ditt nuvarande nummer. Du kan också enkelt registrera ditt förbetalda kort på Comviqs sidor.

Student

På Tele2 finns det många studenter och de vill att studenter ska spela en aktiv roll i sin egen karriärutveckling. Det finns alltid nya utmaningar och möjligheter för de människor som gör sitt yttersta och levererar. Som anställd hos Tele2 är studenter och anställda några av de viktigaste resurserna och centrala för deras framgång.

För mer information om studenter och akademiker, gå till https://www.tele2.com/career/job-categories/students-graduates