Skip to content

Världens bästa leverantörer

Internetleverantörer erbjuder online-åtkomst med en mängd olika tekniker, hastigheter och priser. För konsumenterna betyder det många val.

Här är en lista över stora Internetleverantörer i USA. Dessa leverantörer erbjuder internettjänst via DSL, koppar, fast trådlöst, kabelinternet, fiberoptiska tjänster och mobilt bredband.

Toppleverantörer

Comcast Xfinity. Comcast Xfinity erbjuder kabel-internettjänst i 40 stater till cirka 110 miljoner människor. Det är den största leverantören av bästa bredband internetleverantor2019 i USA efter täckningsområde. Den har olika planer i olika hastigheter, från 10 megabit per sekund till 2 gigabit per sekund. Dess planer börjar med ett års marknadsränta på $ 29,99 per månad för 10 Mbps, med den vanliga kursen på $ 64,95 per månad. Samlade planer börjar på 39,99 dollar per månad.

Comcast Xfinity

Comcast Xfinity erbjuder kabel-internettjänst i 40 stater till cirka 110 miljoner människor. Det är den största leverantören av bästa Sveriges Fiber Internetabonnemang i USA efter täckningsområde. Den har olika planer i olika hastigheter, från 10 megabit per sekund till 2 gigabit per sekund. Dess planer börjar med ett års marknadsränta på $ 29,99 per månad för 10 Mbps, med den vanliga kursen på $ 64,95 per månad. Samlade planer börjar på 39,99 dollar per månad.

AT&T Internet

AT&T Internet – tidigare AT&T U-vers – erbjuder höghastighetsinternetstjänst till 22 stater. Förutom DSL-bredband erbjuder AT&T Internet också fiber och fast trådlöst internet. Internetplaner börjar på $ 40 per månad (eller $ 30 per månad genom paket) för hastigheter upp till 50 Mbps. Obegränsat datatillskott kan köpas separat för ytterligare $ 30 per månad, eller ta emot obegränsad data utan extra kostnad genom paket. AT&T Fiber, som levererar hastigheter från 1 Gbps, börjar på $ 80 per månad.

Verizon Fios

Fios är en förkortning för “Fiber Optic Service.” Verizon Fios är den största fiberoptiska leverantören i USA efter täckningsområde och erbjuder service i tio stater. Verizon var en av de första amerikanska transportörerna som erbjöd fiber i hemmet. Fios började 2005 och utvidgades 2010. Planerna börjar på $ 64,99 per månad för 100 Mbps nedladdningar och uppladdningar. Kampanjfrekvensen är för ett år, med den ordinarie kursen på $ 74,99.

Charter Spectrum

Charter Communications är ett telekommunikationsföretag som erbjuder sina tjänster under varumärket Spectrum. Det är den näst största kabeloperatören i USA av prenumeranter som har förvärvat Time Warner Cable och Bright House Networks 2016. Det erbjuder kabelbredbands- och fiberinternetjänst. Internetplaner börjar på $ 29,99 per månad i 12 månader, när det samlas, för hastigheter som börjar med 60 Mbps.

Hughesnet

HughesNet tillhandahåller internet via satellit till USA och Europa. Beläget i USAs södra himmel är satellitsystemet tillgängligt för alla 50 stater och är en bra lösning för konsumenter på landsbygden. HughesNet kräver ett tvåårigt kontrakt. Planerna börjar på $ 49,99 per månad, med en marknadsföringsfrekvens på $ 59,99 per månad för 25 Mbps med ett 20-gigabit datahus. Efter den tvååriga kampanjperioden är ordinarie kurs 69,99 dollar.

Exede Internet

Exede Internet lanserades 2012 genom satellitkommunikationsföretaget ViaSat. Excede erbjuder 12 Mbps nedladdningshastigheter, med 25 Mbps hastigheter i utvalda områden. Företaget kräver ett tvåårigt kontrakt och erbjuder en treårig promo-ränta. Den har en fri zon från 3 till 6 varje dag. Planerna börjar på 49,99 dollar per månad för 12 Mbps nedladdningshastighet med ett datakapacitet på 12 Gb.

Century

CenturyLink erbjuder internettjänster till 39 stater till uppskattningsvis 48,4 miljoner människor. Förutom DSL erbjuder CenturyLink också fiberinternetjänst till cirka 3,5 miljoner människor. DSL-planer börjar på $ 19,95 per månad för 12 Mbps. Planerna kräver obegränsad landsomfattande samtal, men inget terminskontrakt. Fibertjänst börjar på $ 54,99 per månad under en årsperiod.

Frontier

Frontier Communications, tidigare Citizens Communications, är en av de största leverantörerna av DSL-bredbands-, fiber- och koppartjänsttjänster i USA. Det erbjuder Internet-tjänster i 38 stater med sin största täckning längs Västkusten. Frontier Internet har planer från $ 19.99 för ett år och $ 34.99 för år två, utan kontrakt.

Cricket Wireless

Med mobilt bredbandsinternetstjänst i 36 stater är Cricket Wireless den femte största leverantören av mobilt adsl modem bredband i USA efter täckningsområde. Planerna börjar på $ 30 per månad för 1 GB data.

Mediacom

Mediacom är ett kabel-tv- och kommunikationsföretag. Grundades 1995 och erbjuder internettjänster i 21 stater, med sin största täckning till mindre marknader i Mellanvästern. Planerna börjar på 39,99 dollar per månad för 60 Mbps.

Cox-kommunikation

Cox är den fjärde största kabel-tv-leverantören i USA, som betjänar 18 stater med kabelinternet tillgängligt för mer än 20 miljoner människor. Förutom kabelbredband erbjuder Cox också fiberinternetjänst, med hastigheter upp till 300 Mbps. Planerna börjar på $ 29,99 per månad för 15 Mbps.

Sprint

Den tredje största leverantören av mobilt bredband, Sprint Internet-tjänst är tillgänglig i 48 stater till cirka 280 miljoner människor. Planerna börjar på $ 50 per månad för 6 GB data.

Windstream

Windstream bildades 2006 och tillhandahåller internettjänster i alla 50 stater och erbjuder DSL-, koppar-, fast trådlösa, fiber- och kabelinternetjänster. Windstream är den femte största DSL-leverantören i de amerikanska planerna börjar på 44,99 dollar